Kabels

Selectie verfijnen
Aansluiting
Tweede aansluiting
Lengte kabel
Vermogen
Filter

Kabels voor smartphone en tablet

Met de vele verschillende soorten poorten en oplaadprotocollen is het belangrijk om de juiste kabel te bestellen voor jouw smartphone of tablet. Zo zien we dat Apple tot en met de iPhone 14-reeks gebruik heeft gemaakt van de Lightning aansluiting. Vanaf de iPhone 15-reeks is Apple overgestapt op een USB-C aansluiting, in navolging van de Europese wetgeving en andere fabrikanten.

Je vindt bij GSM-Hoesjes.nl verschillende kabels die compatibel zijn met de verschillende soorten poorten en in verschillende lengtes en vermogens. Afhankelijk van het maximale vermogen waarmee jouw toestel kan worden opgeladen en de lader die je gebruikt, moet je ook een kabel gebruiken die dit vermogen ondersteunt. Niet elke kabel heeft namelijk hetzelfde maximale vermogen.

USB-C kabels

De nieuwste standaard die in vrijwel alle toestellen vanaf 2023 te vinden is USB-C, waar ook Apple gebruik van maakt sinds de iPhone 15. iPads werden al eerder uitgerust met een USB-C poort, maar dit verschilt van iPad tot iPad. Controleer daarom per geval welk type aansluiting jouw toestel heeft.

Let bij het bestellen van een USB-C kabel extra goed op de tweede aansluiting. In het productoverzicht kun je eenvoudig filteren op de eerste en tweede aansluiting. Het is namelijk belangrijk dat de kabel compatibel is met de lader die je gaat gebruiken. Kies afhankelijk daarvan voor een USB-C naar USB-C kabel of een USB-C naar USB-A (traditionele USB-poort).

Lighting kabels

iPhones tot en met de iPhone 14 beschikken over een Lightning poort, het protocol dat door Apple zelf ontwikkeld is. Het grote nadeel van de verschillende poorten is een wildgroei aan kabels en opladers die niet allemaal compatibel zijn. Kies voor een traditionele iPhone kabel (Lighting naar USB-A) wanneer de oplader een normale USB-poort (USB-A) heeft, of kies voor een Lighting naar USB-C kabel wanneer je een USB-C oplader hebt.

Micro USB kabels

Oudere smartphones en tablets zijn vaak nog voorzien van een traditionele Micro USB-poort. Het bekende nadeel is hierbij de eenzijdige richting waarin de kabel gekoppeld moet worden. Maar ook als jouw telefoon of tablet nog uitgerust is met een Micro USB-poort, vind je bij GSM-Hoesjes.nl nog steeds de juiste kabel voor jouw toestel!